Bij een truffel ceremonie is een sterkere psychedelische werking bij de Magic Dance Events. Bij een truffel ceremonie is de kracht van de magische truffel sterker door hoger te doseren en dan is dansen niet mogelijk. De effecten van een hogere dosering zijn namelijk veel meer gericht op de interne processen dan de externe. Een introspectie speelt een belangrijke rol, naast de groepsdynamiek.

Wat kan je verwachten bij een truffel ceremonie?

Psilocybine is de meestvoorkomende psychoactieve stof die aanwezig is magische truffels. Het heeft na omzetting naar psilocine verschillende effecten op de hersenen, waaronder een verhoogd gevoel van verbondenheid met de omgeving, veranderingen in perceptie en verstoringen van het tijdsbesef. Psilocine werkt door zich te binden aan serotonine receptoren in de hersenen, met name de 5-HT2A receptor. Dit leidt tot een verandering in prikkelverwerking en neurochemie. Deze veranderingen zijn voornamelijk verantwoordelijk voor de euforische en hallucinogene effecten.

Enkele veelvoorkomende aspecten van de subjectieve ervaring die voornamelijk tijdens de trip kunnen voorkomen zijn:

  1. Verhoogd gevoel van verbondenheid: Veel mensen ervaren een diep gevoel van verbondenheid met zichzelf, anderen en de natuurlijke wereld tijdens een truffel ceremonie. Dit kan gepaard gaan met gevoelens van eenheid, empathie en liefde.
  2. Emotionele intensiteit: Psilocybine kan de emoties versterken en kan leiden tot intense gevoelens van verdriet, vreugde, geluk en verwondering.

Mede door de toevoeging psilocybine, een stof die op serotonine lijkt, kunnen depressieve symptomen veroorzaakt door serotonine-deficiëntie verdwijnen.

Minder ego

Met minder zelfbesef lijken de dingen meer verbonden omdat je minder snel onderscheid hoeft te maken tussen jezelf en de wereld om je heen. Als je met minder zelfbesef naar jezelf kijkt lijkt het soms alsof het gaat over iemand anders dan jijzelf. Vanuit deze gedachten is het vaak makkelijker om eerlijk over jezelf te praten zonder emotionele blokkade. Het zorgt dus voor openheid en dat kan een groot voordeel hebben voor de verwerking van het verleden maar ook voor gesprekstherapie, zelfonderzoek en persoonlijke groei.

Minder stress

Door een verhoogd gevoel van verbondenheid en meer acceptatie tijdens een truffel ceremonie, kunnen angsten en stress beter geaccepteerd worden waardoor het minder grip krijgt. Bij sterkere psilocybine sessies verdwijnt soms het zelfbesef volledig en dan speelt angst helemaal geen rol meer aangezien er geen zelfbescherming nodig is.

Nieuwe inzichten

Onder invloed van psilocybine gaat het brein op een andere manier werken dan je bent gewend. Er kunnen nieuwe inzichten en dwarsverbanden worden ontdekt. Van te voren is natuurlijk niet te bedenken hoe dit zal verlopen. Een bijkomend voordeel van dit soort sessies is dat nieuwsgierigheid wordt beloond en dat mensen veelal nieuwsgierig blijven naar zichzelf, anderen en de wereld to ver na de sessie.

Spiritualiteit

Sommige mensen rapporteren spirituele of mystieke ervaringen tijdens een truffel ceremonie. Dit kan gepaard gaan met gevoelens van transcendentie, een gevoel van betekenis en verbondenheid met iets groters dan zichzelf. Op de manier hoe religie sommige mensen rust en vertrouwen kan geven, kan een spirituele ervaring ook meer rust en gezondheid opleveren.

Gezonde keuzes

Veel mensen die een diepere trip hebben meegemaakt op psilocybine ervaren het belang van een gezond lichaam en een gezonde omgeving. Door het beter zijn voor eigen lichaam, geest, de mensen en de omgeving kan de liefde toenemen die men voelt voor zichzelf en het universum. Dit kan bijdragen aan een verandering in perceptie, gezondheid en een beter leven.

Welke dosering truffels bij een Truffel ceremonie?

Naast de set en setting speelt de dosering een belangrijke rol. De hoeveelheid psilocybine die je middels magic truffles binnenkrijgt wordt uitgedrukt in milligrammen. Voor voorzichtige beginners is een dosering van circa 15 mg psilocybine ideaal, maar de betere psilocybine doseringen liggen tussen de 25 en 45mg. Wij kunnen je helpen de juiste dosering te bepalen.

Wanneer kan ik deelnemen aan een truffel ceremonie?

De truffel ceremonies worden regelmatig georganiseerd door Triptherapie. Elke maand worden er naast de privé ceremonies ook open ceremonies beschikbaar gesteld om je bij aan te sluiten. Meer informatie en een overzicht van de beschikbare datums zijn te vinden via de onderstaande link:

Truffel ceremonie | Truffle ceremony