Waarom kiezen tussen truffels of MDMA?

Het kiezen voor truffels of MDMA hangt af van de individuele behoeften en doelen van de persoon in kwestie. Over het algemeen wordt MDMA vaker gebruikt bij de behandeling van posttraumatische stressstoornis (PTSS), terwijl truffels (psilocybine) vaker worden gebruikt bij de behandeling van depressie. MDMA wordt vaak gezien als een “booster” voor gesprekstherapie, terwijl truffels en andere psychedelica meer gericht zijn op de ervaring van de trip zelf.

Truffels met MDMA combineren

Het beste van beide werelden, het combineren van truffels met MDMA, heet hippie flip. Deze combinatie kan verschillende voordelen hebben:

1. Verkleint de kans op een bad trip: MDMA staat bekend om zijn positieve en empathogene effecten, terwijl psilocybine psychedelische effecten kan veroorzaken. Door deze twee stoffen te combineren, kan de kans op een negatieve ervaring tijdens de trip worden verminderd.

2. Therapeutisch potentieel: Beide stoffen hebben potentieel therapeutische effecten. MDMA wordt bijvoorbeeld gebruikt in de behandeling van posttraumatische stressstoornis (PTSS), terwijl psilocybine wordt onderzocht als een mogelijke behandeling voor depressie en angststoornissen. De hippie flip kan dus worden gebruikt als een therapeutische behandeling.

3. Versterkte effecten: De combinatie van MDMA en psilocybine kan leiden tot een versterking van de effecten van beide stoffen. Dit kan resulteren in een intensere en diepere psychedelische ervaring.

Hippie flip sessie in Nederland

In Nederland is het gebruik van psilocybine en MDMA niet legaal. Wel kan je door truffels te gebruiken legaal psilocybine innemen. MDMA is te vervangen met een legale MDMA analoog. Met deze alternatieve stoffen is de hippieflip mogelijk.

Indien je interesse hebt om een begeleidde MDMA, psilocybine of hippieflip sessie te doen, kan je in Nederland bij Triptherapie terecht. Neem bij voorkeur ook de volgende blog door.