Waarom kiezen mensen voor psychedelica therapie?

Diverse therapieën met psychedelische stoffen worden steeds populairder. Bijna iedereen weet tegenwoordig wat ayahuasca is of hebben zelf meegedaan aan een truffelceremonie. De redenen dat mensen deelnemen of een psychedelische therapie ondergaan is voornamelijk om therapeutische redenen, vooral door mensen die hebben gelezen of hebben gehoord dat psychedelica kan helpen bij diverse klachten. Een andere groep personen zegt te kiezen voor psychedelische sessies voor persoonlijke groei, spiritualiteit of gewoon voor de ervaring.

Psychedelische therapie met drugs

Zo’n 10 jaar geleden vonden de meeste mensen het maar gek dat je door drugs te nemen er therapeutische processen kunnen ontstaan. Dankzij media-aandacht en wetenschappelijke publicaties, wordt het steeds meer geaccepteerd door de massa en hierdoor heeft LSD, psilocybine en MDMA een comeback gemaakt. De toekomst van psychedelica therapie ziet er rooskleurig uit!

Therapie met psychedelica zoals paddo's

Uit welke stoffen kan je kiezen?

In Nederland is het mogelijk om via legale constructies te werken met psilocybine, LSD en MDMA. Deze psychedelische middelen werken allemaal op een andere manier en worden gebruikt bij diverse doelstellingen. Om een keuze te maken welk psychedelicum het beste bij jou past, raden we aan om zo veel mogelijk informatie te lezen over de verschillende stoffen. We geven hieronder wat links om je op weg te helpen.