Het lichaam wilt je iets vertellen

Vaak zijn we goed geworden in het negeren van ons lichaamssignalen. We denken dat we als maar door moeten gaan. Ik zag mijn lichaam vroeger als mijn vijand, zwak, pijn, ziek, moe en daar wilde ik niks van weten. Je lichaam gaat alleen maar harder roepen en meer signalen afgeven dat het niet goed gaat. Je kan het niet blijven negeren, op een dag moet je wel luisteren. Een burn-out, stress klachten, depressie of andere chronische ziektes, het begint ergens en vaak heb je de signalen wel gezien of gevoeld.

We zitten veel in ons hoofd, maar er is meer dan dat. Je beweegt je ook door het leven met je lichaam. Sta daar eens bij stil en luister naar wat het nodig heeft. Wanneer je besluit meer in contact te zijn met je lijf en daar vrienden mee te worden ontstaat er een mooie samenwerking. Je krijgt door wat je behoeftes zijn en wat je nodig hebt om meer in balans te leven.

Kom in beweging

Door je lichaam letterlijk in de beweging te brengen ontstaat deze connectie natuurlijk. Dat is wat we doen tijdens de Magic Dance. We creëren een ruimte waarin je door middel van beweging dichterbij jezelf komt en ook beter in contact komt met elkaar. Dans hoe jij je voelt en ontdek het verhaal die je lichaam je wilt vertellen.

Ervaren en verwerken

Het gaat niet om het dansen. Het gaat om bewegen zoals je lichaam je op dat moment ingeeft. Het helpt je onder andere om inzichten te krijgen over jezelf, je meer in contact te brengen met je lijf, meer zelfvertrouwen te krijgen en los te komen van emotionele blokkades. De muziek helpt mee om je gedachten uit te zetten.

Als je je kan openstellen en je energie kan laten stromen, dan kan opgeslagen stress of trauma vrijkomen. Hierdoor raak je meer ontspannen, voel je je vrijer en kom je dichterbij wie je bent.

De Magic Dance helpt je om dat te bereiken.

Lees ook Dans & kom in Beweging

Over de Danscoach

Kennis & Ervaring

Het is niet te zien aan de buitenkant, maar sinds haar 15e heeft Safi te maken met een chronische ziekte, de Ziekte van Crohn. Ellende die zij heeft meegemaakt is een ervaring die zij wil omzetten in positiviteit en gebruiken om anderen te helpen. Daarom hield zij zich bezig met haar persoonlijke ontwikkeling en las ze boeken over Mindfulness, Boeddhisme, de Wet van aantrekkingskracht, geweldloze communicatie, psychologie en emoties. Door haar levensstijl en mindset te veranderen is zij vanaf 2018 in remissie. Dat betekent dat de Crohn rustig is en er geen actieve ontsteking aanwezig is.

In 2010 heeft zij de opleiding Social Work afgerond aan de Hogeschool Rotterdam. Daarna heeft zij 10 jaar ervaring opgedaan met mensen die te maken hebben met een psychische, lichamelijke en/of verstandelijke beperkingen. Zij is parttime werkzaam met deze doelgroep als Wooncoach A. In 2018 heeft zij een studie Online Coaching afgerond, waarna zij in 2021 is gestart met de erkende Opleiding Danscoaching. Vanaf januari 2023 is zij gediplomeerd Danscoach.